ontwerp woonhuis

Samen verder

Hoe moeten 2 persoonlijke huishoudens met geschiedenis samengevoegd worden? Met respect voor elkaars wensen, emoties en verleden? Samenwonen in het huis van een van beide partners, waar al een familiegeschiedenis geschreven was. Een bijzondere uitdaging!

Wat blijft, wat moet weg? Hoe combineer je de spullen die blijven?Hoe maken ze er hun eigen plek van?

Deze opdrachtgevers vroegen WEST-BINNEN om hun te helpen. WEST-BINNEN bekeek samen met de opdrachtgevers de mogelijkheden van het huis in combinatie met de wensen. De bestaande meubels die moesten blijven werden geïnventariseerd. Er kwam een plan op tafel met per ruimte de functie/wensen. Er werd ook gekeken in hoeverre het huis aangepast zou kunnen worden indien nodig in de toekomst. Zoals bijvoorbeeld de plek voor de lift die samen met de constructeur werd vastgesteld.

 

Zo'n 10 jaar geleden was een groot deel van het huis al verbouwd. Zonde om weer te verbouwen, tenminste.... dat was de eerste gedachte. Maar tijdens het schetsen van de nieuwe indeling kwamen de opdrachtgevers er achter dat ze het toch heel moeilijk zouden vinden als er een deel in het huis nog zo duidelijk van de overleden partner was.

De plannen werden aangepast en de in de eerdere verbouwing verbouwde slaapkamer met badkamer werd weggehaald en op dezelfde plek werd een nieuwe slaapkamer met badkamer gemaakt. Zo is ook de keuken met een overheersende kleurstelling vernieuwd. 

Dit zijn moeilijke keuzes maar wel heel belangrijk om te zorgen dat het huis voor beide partners, thuis wordt.

 

WEST-BINNEN heeft meegedacht met de indeling, ontwerp slaap/badkamer, kleuren, materialen en de combinatie van bestaande en nieuwe meubelen. De vruchtenhouten tafel die een van de partners graag wilde meenemen inspireerde om alle tafels in de woonkamer en keuken in vruchtenhout uit te voeren. Dit levert een mooi rustig beeld op. De kleuren in het hele huis zijn hetzelfde, wit met taupe.

 

Alles bij elkaar een heerlijk huis om met zijn tweeën te genieten.